VEIKLOS SRITYS:

RRT plečia galimybes rinkos dalyviams teikti kokybiškas elektroninių ryšių paslaugas Lietuvoje

2024 liepos 3 d.

Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) vykdo pakartotinę viešąją konsultaciją su rinkos dalyviais dėl radijo ryšio plėtros 1427–1518 MHz radijo dažnių juostoje plano. Šios radijo dažnių juostos tinka duomenų perdavimo paslaugoms, tarp kurių – ir 5G ryšys, kurio plėtra pripažinta valstybei svarbiu projektu.

„Radijo dažniai yra mūsų šalies resursas – siekiame, kad jie būtų naudojami efektyviai ir kurtų vertę Lietuvos vartotojams. Įvertinę, kad 1432–1512 MHz radijo dažnių juosta gali būti skirta mobilaus ryšio plėtrai, planuojame skelbti aukcioną. Jame galės dalyvauti mobilaus ryšio operatoriai ir įgytų dažnių pagrindu dar labiau padidinti elektroninių ryšių tinklų ir paslaugų plėtrą ne vėliau kaip 2030 m. gruodžio 31 d. įdiegiant antžemines sistemas, sparčiuoju plačiajuosčiu ryšiu aprėpiančias visas Lietuvos Respublikos teritorijoje esančias gyvenamąsias vietoves“, – teigia Darius Kuliešius, RRT tarybos pirmininko pavaduotojas.

Pasak jo, RRT atsižvelgė į rinkos dalyvių pateiktus poreikius bei sutarė su Latvijos administracija dėl geresnių dažnių juostos naudojimo sąlygų. Tokiu būdu buvo išplėstos galimybės rinkos dalyviams teikti paslaugas ne tik didesnėje Lietuvos teritorijoje, bet ir platesniame diapozone.

Šiuo metu iki liepos 22 dienos vyksta viešoji konsultacija dėl RRT parengto projekto. Projektu siekiama sudaryti galimybę aukciono būdu suteikti teisę naudoti radijo dažnius iš šių radijo dažnių juostų, tinkamų duomenų perdavimo paslaugoms teikti.

Kiekvienam aukciono laimėtojui gali būti suteikta teisė naudoti radijo dažnius (kanalus) tik iš vienos iš šių radijo dažnių juostų: 1432–1452 MHz, 1452–1472 MHz arba 1492–1512 MHz.

Su projektu galite susipažinti čia.

 

Informacija atnaujinta 2024-07-03