VEIKLOS SRITYS:

RRT pradės vykdyti Dvynių projektą Ukrainoje

2019 birželio 12 d.

Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) pradės vykdyti Europos Sąjungos Dvynių projektą Ukrainoje „Nacionalinės ryšių reguliavimo ir informatizavimo komisijos reguliavimo gebėjimų stiprinimas rinkos prieigos ir paslaugų kokybės priežiūros srityse“. Šio projekto tikslas stiprinti ir gerinti Ukrainos Nacionalinės ryšių ir informatizavimo reguliavimo komisijos gebėjimus elektroninių ryšių paslaugų kokybės priežiūros, prieigos prie elektroninių ryšių tinklų ir tinklų sujungimo srityse.

Beveik dvejus metus truksiantį projektą RRT įgyvendins kartu su Latvijos viešųjų tinklų reguliavimo komisija  (angl. Latvian Public Utilites Commission). Projekto įgyvendinimo pradžia numatyta 2019 m. rugsėjo mėn. Projektą vykdys apie 40 Lietuvos ir Latvijos ekspertų, o jo įgyvendinimui Europos Komisija skyrė 1,3 milijono eurų. Centrinė projektų valdymo agentūra bus atsakinga už projekto administracinį ir finansinį valdymą.

Šiuo metu RRT ekspertinę paramą kaip vyresnysis partneris kartu su Vokietijos ir Lenkijos ekspertais sėkmingai teikia įgyvendinant Dvynių projektą Sakartvelo nacionalinei ryšių komisijai, kurį planuojama baigti 2019 m. vasaros viduryje.

Informacija atnaujinta 2019-07-02