2017-07-28

RRT skelbia atnaujintus 4G ryšio aprėpties zonų žemėlapius

Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) atnaujino judriojo ryšio operatorių UAB „Bitė Lietuva“, UAB „Tele2“ ir „Telia Lietuva“, AB LTE (4G) tinklų tikėtinų aprėpties zonų žemėlapius.  Aprėpčių žemėlapiai leidžia vartotojams palyginti ir pasirinkti judriojo ryšio paslaugas pagal jų poreikius atitinkantį kokybės lygį. Žemėlapiai skelbiami RRT interneto svetainėje http://epaslaugos.rrt.lt/apreptis/.

Paskelbti duomenys rodo, kad LTE (4G) technologijos judriojo ryšio, kuris užtikrina didesnį duomenų perdavimo greitį, aprėptis išlieka stabili ‒ kiekvieno operatoriaus tinklas apima daugiau kaip 93 proc. Lietuvos teritorijos, bendrai dengiama daugiau kaip 97 proc. Lietuvos teritorijos.

Aprėpties zonos pateiktos pagal skirtingus elektromagnetinio signalo lygius, pradedant nuo minimalaus, leidžiančio užmegzti ryšį atviroje vietovėje, iki lygio, užtikrinančio ryšį pastatų viduje. Visų operatorių tinklų aprėpties zonos skaičiuotos taikant vienodus metodus, įvertinant vietovės reljefo, pastatų ir miškų įtaką. Skaičiavimai atlikti pagal operatorių pateiktus ir RRT iki 2017 m. birželio 15 d. užregistruotų bazinių stočių duomenis.

Žemėlapiai skirti operatorių tinklų palyginimui tiek visos Lietuvos teritorijos, tiek ir atskirų savivaldybių mastu, t. y. vartotojas, norėdamas sužinoti, kurio paslaugų teikėjo judriojo ryšio signalas stipriausias jam aktualioje vietovėje, gali pasitikrinti tai žemėlapyje.

RRT taip pat nuolat atnaujina informaciją apie belaidžio interneto spartą, vartotojams suteikia galimybę pasitikrinti interneto greičius, skelbia plačiajuosčio ryšio paslaugų pasiekiamumą Lietuvos teritorijoje interneto svetainėje www.nebūkberyšio.lt