2017-03-02

RRT skelbia 2016 metų belaidės interneto prieigos paslaugų kokybės įvertinimo ataskaitą

Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) skelbia 2016 m. belaidės interneto prieigos paslaugų kokybės rodiklių įvertinimo ataskaitą. RRT kontrolinius matavimus atliko UAB „Bitė Lietuva“, AB „Omnitel“ (nuo 2017-02-01 „Telia Lietuva“, AB), UAB „Tele2“ ir AB Lietuvos radijo ir televizijos centro judriojo ryšio tinkluose. Per 2016 metus atlikta 83 tūkst. duomenų perdavimo bandymų, kurių metu buvo įvertinta duomenų gavimo sparta LTE, 3G ir WiMAX tinkluose. Matavimai buvo atliekami naudojant RRT įrangą, sumontuotą transporto priemonėje, o matavimų rezultatai gauti važiuojant Lietuvos Respublikos miestų gatvėmis bei pagrindiniais keliais.

Pagal 2016 metais atliktus matavimus, vidutinė duomenų gavimo sparta, palyginti su 2015 m. rezultatais, augo visuose judriojo ryšio operatorių LTE (angl. Long-Term Evolution) arba vadinamuosiuose 4G tinkluose ir buvo tokia: „Telia Lietuva“, AB, tinkle – 38,4 Mb/s, UAB „Tele2“ tinkle – 31,7 Mb/s, UAB „Bitė Lietuva“ tinkle – 28,3 Mb/s, ir AB Lietuvos radijo ir televizijos centro tinkle – 22,9 Mb/s. Vidutinė duomenų gavimo sparta 3G ir WiMAX tinkluose atitinkamai buvo tokia: „Telia Lietuva“, AB, 3G tinkle – 11,7 Mb/s, UAB „Bitė Lietuva“ 3G tinkle – 7,7 Mb/s, UAB „Tele2“ 3G tinkle – 7,1 Mb/s, AB Lietuvos radijo ir televizijos centro WiMAX tinkle – 4,7 Mb/s. Pažymėtina, kad konkrečioje geografinėje vietovėje matavimų rezultatai gali skirtis nuo ataskaitoje pateikiamų vidutinių reikšmių. Individualūs ir aktualiausi RRT atliekamų matavimų konkrečiose geografinėse vietovėse duomenys yra viešai prieinami interaktyviame žemėlapyje, kuris skelbiamas RRT administruojamame tinklalapyje adresu: http://matavimai.rrt.lt/.

Su visa ataskaita galima susipažinti RRT interneto tinklalapyje adresu: http://www.rrt.lt/lt/apzvalgos-ir-ataskaitos/belaides-interneto-prieigos-m4ms.html

Informacija atnaujinta 2017-03-02